Geen Huisjesmelkers in Purmerend

Zeker 300 Purmerendse burgers slaan alarm over het opkopen van drie panden in anderhalve maand tijd in de wijken De Gors en Weidevenne.
Investeringsmaatschappij DS Holding wil de eengezinswoningen verbouwen tot appartementencomplexen met 5, 7 of zelfs 9 studio’s.
Omwonenden zijn geschokt dat dit zomaar kan en ernstig bezorgd over de woonoverlast die dat met zich meebrengt. Het gaat om de adressen:

Onder de naam Bewonersbelang Purmerend overhandigen zij daarom binnenkort een petitie aan wethouder Wonen Thijs Kroese (PvdA),
met de dringende oproep aan de gemeente om de verlening van de aangevraagde bouwvergunningen een halt toe te roepen.

De Purmerenders zijn zich er zeer van doordrongen dat als dit doorgaat, het de deur openzet voor meer grote investeringsmaatschappijen die naar hartenlust overal in Purmerend woningen op kunnen kopen en die kunnen verbouwen voor tijdelijke verhuur.

We hebben gezien wat de rampzalige gevolgen daarvan zijn in Amsterdam. Malafide huisjesmelkers, torenhoge huurprijzen voor krappe kamers, verloedering en overlast voor omwonenden.
Bewonersbelang zet alles op alles om te voorkomen dat deze wildwest-taferelen ook in Purmerend werkelijkheid worden.

Verkamering van eengezinswoningen is lucratief voor investeerders, maar buren zijn met negen extra auto’s, geluidsoverlast, brandgevaar en draaideurverhuur de dupe.

Laat de wijken blijven waar zij voor gemaakt zijn: rustige en veilige plekken om te wonen en onze kinderen te laten opgroeien.

Namens BewonersBelang Purmerend,
Frank Verbeek, Erhan Serin, Fred Lieder en Jan Dierselhuis

Doe mee met de conversatie

26 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Laat eengezinswoningen gewoon eengezinswoningen.
  Daar zijn ze voorbestemd, om met een gezin in te wonen, niet om studio’s van te maken. Als de gemeente Purmerend dit toe staat is het hek van de dam en ktijgen investerings maatschappijen groen licht om meer woningen op te kopen en voor absurde bedragen te verhuren.

 2. Het is vreselijk, wij willen naar Purmerend verhuizen vanuit Amsterdam om aan deze ellende te ontsnappen je kan gewoon nergens meer terecht vreselijk.
  Wij hebben jullie petitie ondertekend.

 3. Dit is weer een voorbeeld van alleen maar geld willen verdienen over de rug en het levensgenot van een ander. Stamp maar vol en elke maand kassa voor de verhuurder. Dit past totaal niet in het plaatje zoals het nu is. Ik teken dus ook de petitie, scande.

 4. Purmerenders STA OP!
  Laat dit niet niet gebeuren. Het pand naast die van u kan de volgende zijn. Er gaan al geruchten dat de Investerings Mij meer panden in het vizier hebben. Ze doen voorkomen alsof het om een project begeleidt wonen gaat. Valse voorwendsels dus. Wat als het in u straat gebeurt. Wat doet het met de woningwaarde van uw huis, de leef omgeving, parkeer gelegenheid, veiligheid etc, etc.
  Heren politici, laat u ware gezicht zien en sta dit soort slinkse praktijken niet toe in purmerend.

 5. Dit mag niet gebeuren.
  Ik teken Purmerend moet van de Purmerendes blijven.

 6. Gemeente Purmerend stop deze onzin en houddt huurwoningen voor de huurders,want nog even en Purmerend is alleen nog voor de elite bewoners.Wethouder Kroese doe er wat aan.

  Albert Kef.

  1. Investeringsmaatschappijen die misbruik maken van de woningnood: Het is etisch onaanvaardbaar. De gemeente moet dit soort praktijken niet faciliteren maar zich inzetten voor meer woningen en appartementen voor starters.

 7. Schandalig dit is ook het geval in de bovenlandsestraat 53 hebben de gemeente gebeld niemand wil reageren.

  1. Is het daar al zo ver of is er een aanvraag om te verbouwen?

 8. Ik protesteer tegen deze plannen. Waar kan ik tekenen en voorkomen dat de overspannen woningmarkt nog meer belast wordt door goudzoekers?

 9. Gemeente stop dit gedrag.
  Dit kan gewoon niet. Een woning die gebouwd is voor normale bewoning moet zo blijven. Omzetten naar studio’s met meer dan 5, 6,7 of zelfs 9 studio’s. Dit zijn woeker praktijken. Stop dit Gemeente.

 10. Dat mag niet doorgaan. Zo komt de sociale woning bouw nog meer in het gedrang.

 11. Waar is de gemeente mee bezig. Krijgen ze een zak geld als ze de vergunning verlenen.

  1. Nee dat denk ik niet iedereen mag een vergunning aanvragen en wij mogen daar tegen protesteren, en dat doen we

 12. Als het mij zou gebeuren zou ik het ook vreselijk vinden. De woonwijken kunnen dit soort woonsituaties niet aan. Denk ook aan extra parkeerdruk. Slecht dat gemeente purmerend dit toestaat!

 13. Ik vind het niet kunnen dat de gemeente Purmerend toestemming geeft om in een woning 5-7 units te laten maken. Dit vind ik niet voor de omwonenden kunnen. Dit geeft extra geluidsoverlast, parkeeroverlast. De gemeente moet andere plekken , oplossingen voor woningzoekende bedenken. Dit is geen oplossing!!! Ik ben tegen de goedkeuring hiervan.

 14. Woningnood los je niet op met een schijnconstructie in de vorm van studio’s. Alleen bouwen van woningen in diversen klasse en types, grotere en kleinere appartementen, is n reëele oplossing.

  1. Hierbij deel ik u mede dat dit echt niet kan.
   Lijkt erg op een schijnconstructie.